Serviciul Comunicare Mass-Media                Tel/Fax: 021.311.70.80 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122312/122905

Nr.1/5/70/05.02.2019

Transbordare auto între staţiile CF Valea Cernei şi Băile Herculane

Bucureşti, 05 februarie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulaţia feroviară este închisă la această oră între staţiile Valea Cernei - Topleţ, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat de un boghiu la ieşire din staţia Topleţ.

Pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar se asigură transbordare cu mijloace auto pe relaţia Valea Cernei - Băile Herculane. Până la această oră s-a asigurat transbordare auto pentru trenul IR 1695, care circulă în relaţia Bucureşti Nord - Timişoara. Această măsură se va menţine pănă la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.

Echipele de intervenţie feroviare vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea şi repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

...................................................................................................................................................................................................................................................