Direcția Comunicare și Relații Externe  Tel: 021.319.24.70 Fax: 021.319.24.71 Tel. CFR:.021.319.95.39/int. 122231

Serviciu Comunicare Mass-Media

Circulație feroviară adaptată la condițiile meteo nefavorabile

Bucureşti, 26 ianuarie 2019

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că la această oră circulația trenurilor este afectată de condițiile meteo severe pe relațiile București Nord - Lehliu și Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri, secții aflate pe raza Regionalelor București și Craiova, unde mai mulți copaci, care au cedat sub greutatea gheții, s-au prăbușit pe firul de contact, ceea ce a dus la întrerupereaalimentării cu energie electrică a locomotivelor.

Personalul feroviar este deja pe teren și acționează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți, apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact și efectuarea reglajelor la catenară.

Pe sectorul București - Lehliu, sector care are două fire de circulație, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenție, care se vor desfășura alternativ pe cele două fire. Tracțiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului național CFR Călători.

Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secția de cale ferată Valea Albă - Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulație, trenurile care tranzitează zona au fost oprite în gările de pe traseu, măsură care va fi menținută în toată perioada necesară desfășurării intervențiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.

În condiții speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea - Periș - Crivina, unde se înregistrează fluctuații de tensiune în linia de contact și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor.

Compania  Naţională  de  Căi  Ferate  CFR  S.A. cere  scuze  pentru  disconfortul  creat  şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521.

..................................................................................................................................................................................................................................................

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA

Serviciul Comunicare Mass-Media