INFO CĂLĂTORI

 

CE TREBUIE SA STITI DESPRE CORONAVIRUS!

 

Informatii din circulaţie

Nu ne asumăm răspunderea pentru eventuale pagube directe, indirecte sau circumstanțiale produse prin utilizarea acestor informații

În caz de urgenţe, apelaţi numărul european unic 112. Gratuit în orice reţea de telefonie

DIRECŢIA COMUNICARE ŞI RELAŢII EXTERNE

Serviciul Comunicare Mass-Media............................................................Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR:122312/122905

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

Bucureşti, 29 decembrie 2016

 

UPDATE, ORA 14.20

Începând cu ora 14.00 trenurile circulă fără restricţie de viteză pe intervalele de staţii Jena - Căvăran şi Lugoj – Jabăr (SRCF Timişoara).

 

 

UPDATE, ORA 12.30

Circulaţia feroviară s-a redeschis începând cu ora 12.00 pe firul I între staţiile Vânători şi Mureni, în continuare închis firul II.

 

 

UPDATE, ORA 12.00

Circulaţia feroviară s-a redeschis începând cu ora 12.00 şi pe firul I între staţiile Săhăteni - Ulmeni (Reg CF Galaţi). Firul II a fost redeschis la ora 11.30.

 

4 trenuri de călători - R 5006, IR 1574, IR 1662 şi R 5003 - vor înregistra întârzieri la sosire în staţiile de destinaţie.

Cauza: circulaţie oprită temporar după ce şoferul unui autoturism care nu a respectat semnalizarea luminoasă de la trecerea la nivel cu calea ferată, km 104+530, s-a anagajat în traversare şi a fost lovit de trenul R 5006. În urma impactului plugul locomotivei a fost rupt.

 

UPDATE, ORA 11.45

Circulaţia feroviară s-a redeschis începând cu ora 11.30 pe firul II între staţiile Săhăteni - Ulmeni (Reg CF Galaţi). Trenul R 5006 va ajunge la destinaţie cu întârziere. Firul I în continuare închis pânăla scoaterea autoturismului şi verificarea infrastructurii.

 

UPDATE, ORA 10.50

Circulaţie feroviară opritătemporar pe două intervale de staţii de pe raza regionalelor CF Braşov şi Galaţi:

 

- ora 10.30, între staţiile Vânători şi Mureni (Reg. CF Braşov), după ce un autoturism a derapat de pe şosea şi a ajuns în gabaritul căii ferate. A fost rupt un stâlp de înaltă tensiune care asigură alimentarea cu energie a liniei de contact.

La ora producerii evenimentului niciun tren nu circula în zona respectivă. Personalul feroviar este la locul evenimentului.

 

- ora 10.30, între staţiile Săhăteni - Ulmeni (Reg CF Galaţi) şoferul unui autoturism nu a respectat semnalizarea luminoasă de la trecerea la nivel cu calea ferată, km 104+530, şi a fost lovit de trenul R 5006. În urma impactului plugul locomotivei a fost rupt.

La faţa locului au ajuns reprezentanţii ISU şi personalul feroviar.

 

Circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo pe întreaga reţea feroviară. Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului se menţine restricţia de vitezăde 5 km/h introdusă în cursul dimineţii pe intervalele de staţii Jena - Căvăran şi Lugoj – Jabăr (SRCF Timişoara), trenurile circulând pe porţiunile respective sub atenta supraveghere a personalului feroviar.

 

Personalul feroviar continuă operaţiuni de verificare a componentelor infrastructurii, astfel încât pentru orice deranjament tehnic produs din cauza condiţiilor meteo să se intervină pentru remediere.

 

Înainte de a pleca la gară nu uitaţi săverificaţi tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut - Camere web (http://www.cfr.ro/…/content/article/2-uncat…/2273-camere-web)

Dacă sunteţi deja în tren accesaţi de pe laptop sau mobil www.cfr.roapoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe informatii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre ce staţie urmează, dacă aveţi sau nu întârziere, minutele de staţionare în următoarea garăşi timpul estimat de sosire.

 

CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

................................................................................................................................................................................................................................Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA- companie care administrează infrastructura feroviară publică - desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

 

Contact

Şef Serviciu Mass-Media

Oana BRÂNZAN

Tel. 0740.121.759

Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Contact  CFR SA

Serviciul Mass-Media: 021/317.74.38

https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/?ref=bookmarks

www.cfr.ro