SERVICIUL COMUNICARE                                                        Tel/Fax: 021.317.74.38; int CFR: 122312/122905

Nr:1/2/353/01.10.2013

COMUNICAT DE PRESĂ‚

Circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Timişu de Sus – Dârste şi Chiajna – Grădinari

Bucureşti, 01 octombrie 2013

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Timişu de Sus – Dârste şi Chiajna – Grădinari, celălalt fir fiind închis din cauza copacilor căzuţi în gabaritul căii ferate.

Până în acest moment echipele de intervenţie au îndepărtat copacii căzuţi în gabaritul căii ferate la intrare în staţia Grădinari şi între staţiile Crivina – Periş. În continuare se intervine cu drezine pantograf pentru tăierea copacilor căzuţi între staţiile Chiajna – Grădinari şi Timişu de Sus – Dârste.

Trenurile care circulă pe relaţiile Bucureşti – Craiova şi Bucureşti – Braşov pot înregistra întârzieri de 10-15 minute pe intervalele de staţii Chiajna - Grădinari şi Timişu de Sus – Dârste, unde se circulă pe un singur fir.

În prezent nu există secţii de circulaţie închise şi nici trenuri blocate, însă traficul feroviar pe raza judeţelor afectate de vremea nefavorabilă se desfăşoară în condiţii de ploi abundente, ninsoare şi vânt puternic.

Vă reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de ploi abundente până miercuri 2 octombrie, ora 2,00, în zona de sud-est a ţării, în judeţele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa şi Tulcea, zone afectate de ploi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre eventualele întârzieri care se pot înregistra în traficul feroviar din cauza vremii nefavorabile, la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.