Nr. 1/2/471/15.12.2009
De acord,
Director general
Viorel Scurtu

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA vă informează că în urma avetizării cu cod galben de ninsoare şi intensificări ale vântului începând de astăzi, 15 decembrie, până joi, 17 decembrie, la ora 12.00., transmisă de Administraţie Naţională de Meteorologie, 5 regionale de cale ferată - Galaţi, Timişoara, Iaşi, Bucureşti şi Constanţa - au format comandamentul regional de iarnă. Acesta funcţionează non-stop şi va fi monitorizat în permanenţă de comandamentul central de iarnă din cadrul companiei.
Dispeceratele funcţionează în dispozitiv complet, regionalele de cale ferată fiind dotate cu utilaje de intervenţie - drezine pantograf şi pluguri de zăpadă - necesare în orice situaţie de urgenţă.
Înainte de efectuarea călătoriei, pasagerii sunt rugaţi să solicite din staţiile feroviare informaţii despre întârzierle care pot apărea în circulaţia trenurilor din cauza vremii nefavorabile.