Transportul feroviar trece la ora de vara

Activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică, 29 martie, la ora oficială de vară, ora 3,00 devenind ora 4,00.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA anunţă publicul călător că trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de iarnă până în noaptea de sâmbătă spre duminică (28 spre 29 martie a.c.), când ora 3,00 devine 4,00. Atunci, toate trenurile de călători, care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4,00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile de călători cu ora de plecare între 3,00 şi 4,00 (ora de iarnă) vor circula întârziate. În cazul în care ora de plecare a acestor trenuri se suprapune cu cea a trenurilor din intervalul 4,00 - 5,00 (ora de iarnă), plecarea din gări se va face în ordinea rangului trenului.

Întrucât şi în ţările vecine trecerea la ora oficială de vară se produce tot în data de 29 martie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Iugoslavia, Ucraina şi Bulgaria trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

Biroul de Presă CFR SA